ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
TEST CENTERPANIC BUTTON
My PCW
Welcome ADMIN

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ ΑΠΟ E-SHOP.GR

Συζητήσεις για τις συσκευές αποθήκευσης (CD/DVD players/recorders, σκληροί δίσκοι, εξωτερικά μέσα)

Συντονιστές: Moderators, 21century

mts

Δημοσ.: 2
Εγγραφη: 29-3-2007, 21:55

Δημοσίευσηαπό mts την 19-11-2008, 19:33

Την 15/1/2007 αγόρασα αντί 65 € από το e-shop Χαλανδρίου για τον Η/Υ μου το PLEXTOR PX-755A/T3 DVDR/RW BULK το οποίο όπως μου είπαν έχει διετή εγγύηση.
Ενώ η έως τώρα χρήση της συσκευής ήταν μέτρια, πρόσφατα και ενώ ξεκίναγε την αντιγραφική διαδικασία, διέκοπτε ξαφνικά βγάζοντας μήνυμα : Could not perform end of Disc-at-once με αποτέλεσμα να μην κάνω τη δουλειά μου και να καταστρέφονται τα δισκάκια.

Κατόπιν αυτού την Παρασκευή 14-11-2008 και εφόσον απελπίστηκα να καλώ το 2115000500/2 για το service του e-shop το οποίο ήταν μονίμως βουβό, έστειλα ένα mail με συνημμένα δύο log files που περιέγραφαν όλη τη διαδικασία αντιγραφής. Μετά από καμιά ώρα με καλεί το παραπάνω τηλέφωνο και μια κοπέλα με ρώτησε τι ακριβώς θέλω. Της εξήγησα και μου είπε να πάω τη συσκευή στο πλησιέστερο κατάστημα που ήταν στο Χαλάνδρι και την άλλη μέρα θα το έπαιρναν αυτοί (στο κεντρικό του Μενιδίου), οπότε νομίζοντας ότι θα εξυπηρετηθώ πιο γρήγορα, ρωτάω αν μπορώ να το πάω απευθείας στο Μενίδι. Βεβαίως μπορείτε να το φέρετε μου είπε και μάλιστα με συνέδεσε και με κάποιον κύριο που μου εξήγησε ποια διαδρομή να ακολουθήσω ώστε να βρω το Τεχνικό Τμήμα του Μενιδίου.

Αμέσως παράτησα όλες τις δουλειές μου και πήγα στο Μενίδι. Στον προθάλαμο υπήρχαν αρκετοί υπάλληλοι και απευθύνθηκα σε έναν. Επεξεργάστηκε τη συσκευή μπήκε στο pc του και κατόπιν μου είπε ότι δεν μπορεί να το παραλάβει και ότι θα πρέπει να το πάρω πίσω, να το συνδέσω και κατόπιν αφού μπω στο site της Plextor και δώσω κάποιες πληροφορίες, θα μου έστελναν courier ο οποίος θα μου το αντικαθιστούσε.

Εγώ εξαγριωμένος τους είπα να το αφήσω εκεί και να επικοινωνήσουν αυτοί με την Plextor όμως μάταια ο προϊστάμενος προσπάθησε να μου ωραιοποιήσει την κατάσταση διότι δεν θα μετακινιόμουν καθόλου αφού θα ερχόταν ο courier στο σπίτι μου (λες και δεν είχα κάνει τον κόπο να πάω στο Μενίδι από κακή πληροφόρησή τους).

Οπότε έξαλλος τους κατηγόρησα ότι:
• δεν μπορεί να δίνουν μια απόδειξη λέγοντας στον πελάτη ότι το προϊόν έχει 2 χρόνια εγγύηση χωρίς να του προσδιορίζουν και που θα απευθυνθεί και πως θα ζητήσει υποστήριξη (άμα απαιτηθεί)
• δεν είμαι υποχρεωμένος να μιλάω αγγλικά δεδομένου ότι μου έδωσαν να καλέσω το 00800 3122 3208 στο οποίο θα μπορούσα να μιλήσω στα ελληνικά (όπως μου είπαν)
• δεν μπορεί μια τέτοια εταιρεία να μην προωθεί τις τηλεφωνικές κλήσεις στο τμήμα service.

Μετά από την αντιμετώπισή τους αυτή κατάλαβα ότι δεν θα μου δώσουν λύση και έφυγα.

Γυρίζοντας στο σπίτι μου με περίμενε ένα απαντητικό mail από το Τεχνικό τμήμα στο Μενίδι που μου έλεγε ότι και η αρχική τηλεφωνήτρια. Δηλαδή να πάω τη συσκευή στο πλησιέστερο κατάστημα. Αυτό εστάλη την ώρα που εγώ διαπληκτιζόμουν στην υποδοχή του Μενιδίου. Αυτό σημαίνει ότι ή δεν διάβασε κανείς προσεκτικά το mail ώστε να δει ότι πρόκειται για Plextor και άρα δεν πρέπει να το πάω σε κατάστημα e-shop ή δεν είναι ενημερωμένοι σωστά οι περισσότεροι υπάλληλοι ή μάλλον δεν ήθελαν να με εξυπηρετήσουν κάτι που δεν συμβαίνει ούτε στο Δημόσιο.

Επίσης προσπαθώντας να επικοινωνήσω τηλεφωνικά με την Plextor δεν μου απάντησε κανείς στα ελληνικά όπως μου είχαν πει στο Μενίδι (προφανώς για να με ξεφορτωθούν).

Επειδή όμως πήρα το mail από το Τεχνικό τμήμα Μενιδίου, προσπάθησα να καλέσω τον κύριο που το είχε συντάξει. Δυστυχώς η επιλογή 2 του 2115000500 βουβαίνεται χωρίς να σε ενημερώνει κάποιος από το τηλεφωνικό κέντρο να μην περιμένεις σαν …
Όμως επέμεινα και μίλησα με το τμήμα πωλήσεων. Μίλησα με κάποιον κύριο ο οποίος με άκουσε με κατανόηση και έδειξε ευαισθησία λέγοντας μου ότι θα βάλει κάποιον να με πάρει τηλέφωνο.

Μέχρι σήμερα 19-11-2008 δεν με έχει καλέσει κανείς ούτε μου έχουν στείλει μήνυμα και αναρωτιέμαι πως μπορεί να ενημερωθεί η ηγεσία μιας εταιρείας για τα κακώς κείμενα στη λειτουργία της και κατ’ επέκταση στη βιωσιμότητα και το μέλλον της. Διότι δεν είναι το παν να είσαι πρώτος στις πωλήσεις αλλά θα πρέπει να έχεις και καλή υποστήριξη.

Τέλος και επειδή με όσους συνομίλησα κανένας δεν με παρέπεμψε σε κάποιον παραπάνω υπεύθυνο είμαι υποχρεωμένος να κοινοποιήσω το παρόν, όχι για να βελτιωθεί το e-shop σαν εταιρεία αλλά για να προλάβω και άλλους αφελείς σαν εμένα…

Άβαταρ μέλους
Darth_Sion
Moderator

Δημοσ.: 8580
Εγγραφη: 3-11-2006, 17:37
Τοποθεσια: Αλεξανδρούπολη

Re: ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ ΑΠΟ E-SHOP.GR

Δημοσίευσηαπό Darth_Sion την 19-11-2008, 19:54

Φίλε μου στην προκειμένη περίπτωση μάλλον έχεις άδικο γιατί σε όλα τα προϊόντα της Plextor που βλέπω στο eshop.gr λέει ξεκάθαρα ότι η εγγύηση είναι On site. Άρα δίκιο είχε ο υπάλληλος που σου λεγε για το courier.
Before You Post Read The Rulez and the Freaking Manual!!

Coming soon....Phenom 555 & MSI 770-C45

Άβαταρ μέλους
stakas86

Δημοσ.: 280
Εγγραφη: 9-9-2008, 3:47

Δημοσίευσηαπό stakas86 την 19-11-2008, 20:53

φιλε μου η λυση στο προβλημα σου ειναι μια Συμφωνα με τον νομο , ειναι υποχρεωμενο το καταστημα απο οπου το πηρες να το στειλει στην αντιπροσωπια την αρμοδια και να στο φερουν πισω μεσα σε 15 μερες, οχι παραπανω,
δεν εισαι υποχρεωμενος εσυ να το πας πουθενα και φυσικο οχι με δικα σου εξοδα,
για περισσοτερα επικοινωνησε με το ΝΕΟ ΙΝΚΑ βρες το τηλ απο το site και θα σου πουν αυτοι.
οκ!
CASE : THERLMATAKE
CPU : INTEL E6850
MOBO : ASUS P5QL-E
ΤΡΟΦΟΔ : CORSAIR TX650W
VGA : SAPPHIRE 4870 1GB
RAM : 2 (1+1) GB 800HZ
ΚΑΡΤΑ HXOY : CREATIVE XFi XTREME GAMER 5.1
HDD : WESTERN DIGITAL 750 GB
USB HDD : WESTERN DIGITAL 640GB
HXEIA : LOGITEC

Άβαταρ μέλους
Darth_Sion
Moderator

Δημοσίευσηαπό Darth_Sion την 19-11-2008, 21:08

Αγοράζοντας το προϊόν συμφώνησε στην on site εγγύηση...η οποία σαφώς και είναι καλύτερη από το "πήγαινε το πίσω στο μαγαζί".

Παρόλα αυτά θα μπορούσαν ίσως στο eshop.gr να είναι ποιο εξυπηρετικοί (μιας που πήγε και εκεί) και να επικοινωνήσουν οι ίδιοι με την Plextor.

Άβαταρ μέλους
GMX

Δημοσ.: 904
Εγγραφη: 22-12-2005, 22:43

Δημοσίευσηαπό GMX την 19-11-2008, 21:41

Μπες στη σελίδα της Plextor συμπλήρωσε την φόρμα για RMA που έχει και θα σου έρθει courier να παραλάβει το dvd σου και μετά από 3-4 μέρες θα σου στείλουν καινούριο πάλι με courier χωρίς να πληρώσεις τίποτα.
Για το όλο σκηνικό που περιέγραψες... για τα πανηγύρια είναι. Ότι είσαι πελάτης δεν πάει να πει ότι πάντα θα έχεις δίκιο.
Απλά απέδειξες ότι είσαι πελάτης που δεν ενημερώνεται. Πας και αγοράζεις κάτι. Ρώτα, από ποιον παρέχεται η εγγύηση, έγώ θα το πάω σε κατάστημα ή θα το παραλάβει κάποιος από το σπίτι μου; Απλά πράγματα τα οποία δεν τα κάνουμε και τρέχουμε σαν τους μ. και δεν φτάνει αυτό, πέφτεις και σε υπαλλήλους γτπ και παλαβώνεις.
Όταν όλα έχουν αποτύχει διάβασε τις οδηγίες.

Άβαταρ μέλους
billdll

Δημοσ.: 2244
Εγγραφη: 5-4-2006, 17:17

Δημοσίευσηαπό billdll την 20-11-2008, 1:32

συγγνώμη ρε φιλε μου mts, εσύ περίμενες να εξυπηρετηθείς από το e-shop? :lol:
το άλλο με το Τοτό, το ξέρεις?
- www.pcedit.gr -
...& όμως, όλα γίνονται !

Άβαταρ μέλους
Gandalf
Moderator

Δημοσ.: 2032
Εγγραφη: 6-10-2005, 11:41

Δημοσίευσηαπό Gandalf την 20-11-2008, 11:35

θα συμφωνήσω με τους προλαλήσαντες, με την μόνη διαφορά οτι στην αρχική επικοινωνία θα έπρεπε ήδη ο πελάτης να έχει ενημερωθεί οτι το προϊόν που έχει αγοράσει καλύπτεται απο onsite εγγύηση για να μην ξεκίνησει όλη αυτή η αχρειάστη διαδικασία.

Παρόλα αυτά , δεν μπορώ να πω πως το κατάστημα του e-shop σε αυτή την περίπτωση τουλάχιστον φέρει κάποια ευθύνη στο θέμα της εγγύησης. Καλό είναι γενικά οπως ειπώθηκε πέρα απο την δίκαιη αναμονή μας να μας ενημερώσουν , θα πρέπει και μόνοι μας να ελέγχουμε τα συνοδευτικά έγγραφα της κάθε αγοράς μας.

Gandalf
"Η Δημοκρατία μας αυτοκαταστρέφεται διότι κατεχράσθη το δικαίωμα της ελευθερίας και της ισότητας, διότι έμαθε τους πολίτες να θεωρούν την αυθάδεια ως δικαίωμα, την παρανομία ως ελευθερία, την αναίδεια του λόγου ως ισότητα και την αναρχία ως ευδαιμονία." -

Άβαταρ μέλους
stakas86

Δημοσ.: 280
Εγγραφη: 9-9-2008, 3:47

Δημοσίευσηαπό stakas86 την 20-11-2008, 12:58

Για να γινω και λιγο δικηγορος του διαβολου, δεν σημαινει οτι αν καποιοι πτχωχοι το πνευματι που εργαζονται στο e-shop παιρνουν στο λαιμο τους ολη την εταιρια, εγω προσωπικα εχω πολλα προβληματα με πλαισιο και κανενα με e-shop,
απο οτι καταλαβαινω ειναι να μην πεσεις στην περιπτωση, αν πεσεις καλο ειναι να εισαι λιγο ενημερωμενος και ΠΟΤΕ μην σε ψαρωσουν, πετανε οτι τους ερθει για να σε αποφυγουν,
CASE : THERLMATAKE
CPU : INTEL E6850
MOBO : ASUS P5QL-E
ΤΡΟΦΟΔ : CORSAIR TX650W
VGA : SAPPHIRE 4870 1GB
RAM : 2 (1+1) GB 800HZ
ΚΑΡΤΑ HXOY : CREATIVE XFi XTREME GAMER 5.1
HDD : WESTERN DIGITAL 750 GB
USB HDD : WESTERN DIGITAL 640GB
HXEIA : LOGITEC

Άβαταρ μέλους
geokat

Δημοσ.: 324
Εγγραφη: 31-12-2007, 2:10

Δημοσίευσηαπό geokat την 20-11-2008, 14:38

stakas86 έγραψε:Για να γινω και λιγο δικηγορος του διαβολου, δεν σημαινει οτι αν καποιοι πτχωχοι το πνευματι που εργαζονται στο e-shop παιρνουν στο λαιμο τους ολη την εταιρια, εγω προσωπικα εχω πολλα προβληματα με πλαισιο και κανενα με e-shop,
απο οτι καταλαβαινω ειναι να μην πεσεις στην περιπτωση, αν πεσεις καλο ειναι να εισαι λιγο ενημερωμενος και ΠΟΤΕ μην σε ψαρωσουν, πετανε οτι τους ερθει για να σε αποφυγουν,

εχει δικιο ο φιλοσ stakas86!δεν μπορουμε να κατηγορησουμε το e-shop αν καποιοι υπαληλοι ειναι gtp!στο καταστημα του e-shop που ψωνιζω εδω και 3 χρονια δεν εχω κανενα προβλημα στο θεμα εξυπηρετηση
case: thermaltake spedo
cpu: amd phenom X4 9950
mobo: asus m3a32 mvp delux wifi edition
gpu:2x asus EAH4890
ram: 2x kingston hyperx 1066mhz 2 gb
psu: coolermaster real power 700W+ thermaltake w0175
hdd: wd 160gb, hitachi 320gb,sg 500gb
custom water cool

mts

Δημοσ.: 2
Εγγραφη: 29-3-2007, 21:55

Δημοσίευσηαπό mts την 20-11-2008, 15:07

Φίλοι μου, σας ευχαριστώ για τη συμπαράσταση και τις συμβουλές. Εγώ θα προσπαθήσω να έρθω σε επαφή με την Plextor και αν δε λυθεί το θέμα, το πολύ πολύ να πετάξω τη συσκευή. Άλλωστε με 25 € θα βρω κάτι που ενδέχεται να είναι και καλύτερο. Σημασία έχει να γνωρίζουμε τις παγίδες της Αγοράς και πάντα να είμαστε καχύποπτοι και προετοιμασμένοι, διότι στη χώρα μας οι περισσότεροι επαγγελματίες, χωρίς υποδομές και πουλώντας αέρα κοπανιστό, προσβλέπουν να αποσβέσουν το ταχύτερο δυνατόν τα αρχικά τους έξοδα και κερδοσκοπίσουν. Γι αυτό πρέπει, με τη βοήθεια του διαδικτύου, εμείς οι απανταχού ριγμένοι να αλληλοενημερωνόμαστε για τα κακώς κείμενα της αγοράς και να πληροφορούμε και τα υποψήφια θύματα. Ειδικά αυτή την εποχή!!!

kiamilgr

Δημοσ.: 1
Εγγραφη: 19-10-2005, 2:17

Δημοσίευσηαπό kiamilgr την 29-11-2008, 20:19

Συμφωνώ με τον φίλο mts. Να προσέχετε τις περιγραφές προϊόντων διότι μερικές φορές γράφουν ότι θέλουν για να τα ξεφορτωθούν το stock, και λίγη ευγένεια από τους υπαλλήλους δεν βλάπτει διότι ο υπάλληλος είναι και ο καθρέπτης τις εταιρείας και από εκεί καταλαβαίνεις τι και πόσο σοβαρή εταιρεία είναι!! #DD# Πάντως χαλάλι τα 200 ευρουλάκια, αλλά είναι και τα τελευταία που πήραν από έμενα και όχι μόνο εμένα διότι συνηθίζω να φτιάχνω συστήματα υπολογιστών για γνωστούς και φίλους και πιστεύω ότι καλύτερα να πληρώνω 5-30 ευρώ παραπάνω και να αγοράζω από τα Multirama Ρόδου παρά από το e shop και να μου λένε "Α η συσκευασία έχει ανοιχτή" ενώ η συσκευασία ήταν ήδη ανοιχτή,το κουτί αλλοιωμένο και το καλό τις υποθέσεις είναι ότι είχε και δαχτυλιές λέτε να το πάω στην Ασφάλεια να βρουν ποιος είναι!! :lol: μάλλον ήταν κάποιος δυσαρεστημένος υπάλληλος ή μήπως θέλουν να κλείσουν το e shop και προσπαθούν να ξεφορτωθούν το stock εμπόρευμα που έχουν?
Συμβουλή να προσέχεται τι παραγγέλνετε από το e shop και εάν έχετε χρόνο να ανοίγετε την συσκευασία όταν είστε στο κατάστημα γιατί της περισσότερες φορές η συσκευασίες είναι ΑΝΟΙΓΜΕΝΕΣ και με ΔΑΧΤΥΛΙΕΣ!! Καλές γιορτές και καλό shopping therapy.... :D

Άβαταρ μέλους
Darth_Sion
Moderator

Δημοσίευσηαπό Darth_Sion την 29-11-2008, 22:01

Μιας που είπες για 5-30€

LG LG M2294D-PZ LCD-TV 22''

Από πλαίσιο

από eshop.gr

και από multirama

Άβαταρ μέλους
phantom
Moderator

Δημοσ.: 6903
Εγγραφη: 2-11-2005, 1:20

Δημοσίευσηαπό phantom την 1-12-2008, 16:12

Darth_Sion έγραψε:Μιας που είπες για 5-30€
LG LG M2294D-PZ LCD-TV 22''
Από πλαίσιο
από eshop.gr
και από multirama

Σιγά... Μόνο 240€ διαφορά! :mrgreen:
There are only 10 types of people in the world...
Those who understand binary and those who DON'T...

XFX 4890 1GB X-Pack... Hardcore "ksezoumizing"!!! ٩(̾●̮̮̃̾•̃̾)۶

Άβαταρ μέλους
amorphiss

Δημοσ.: 814
Εγγραφη: 16-12-2005, 21:53

Δημοσίευσηαπό amorphiss την 1-12-2008, 17:32

mts έγραψε:Φίλοι μου, σας ευχαριστώ για τη συμπαράσταση και τις συμβουλές. Εγώ θα προσπαθήσω να έρθω σε επαφή με την Plextor και αν δε λυθεί το θέμα, το πολύ πολύ να πετάξω τη συσκευή. Άλλωστε με 25 € θα βρω κάτι που ενδέχεται να είναι και καλύτερο. Σημασία έχει να γνωρίζουμε τις παγίδες της Αγοράς και πάντα να είμαστε καχύποπτοι και προετοιμασμένοι, διότι στη χώρα μας οι περισσότεροι επαγγελματίες, χωρίς υποδομές και πουλώντας αέρα κοπανιστό, προσβλέπουν να αποσβέσουν το ταχύτερο δυνατόν τα αρχικά τους έξοδα και κερδοσκοπίσουν. Γι αυτό πρέπει, με τη βοήθεια του διαδικτύου, εμείς οι απανταχού ριγμένοι να αλληλοενημερωνόμαστε για τα κακώς κείμενα της αγοράς και να πληροφορούμε και τα υποψήφια θύματα. Ειδικά αυτή την εποχή!!!

Πριν ενα χρονο ειχα κανει ενα post εδω με ενα ακριβως ιδιο προβλημα.
Ειχα παρει και εγω ενα DVD-RW απο το e shop και το ειχα πληρωσει 80 ΕURO.Kαποια στιγμη αρχισε να παραδισει πνευμα μεσα στον 1ο χρονο (2 χρονια εγγυηση ειχε) και αφου πηρα το e shop μου ειπαν για το On line servise της plextor.
Συμπληρωσα πανω απο 30 φορες την φορμα επικοινωνιας πηρα 5 τηλ. και μου ελεγαν πως δεν λαμβαναν καμια φορμα απο μενα.
Εκανα screenshot την φορμα και την εστειλα με mail μηπως και γινοταν τιποτα στραβα και δεν το επαιρναν....Τιποτα
Το τραγικο ηταν πως απο οταν αρχισα να συμπληρωνω τις φορμες αρχισαν να στελνουν newsletter στο mail μου για τα νεα προιοντα τους.Εκνευριστηκα τοσο που τους σκυλοβρισα.Πηρα και στο ινκα αλλα μου ειπαν πως δεν αναλαμβανουν εκτος Ελλαδας.Το plextor μου αυτη τη στιγμη φιλοξενει αραχνες μεσα του.ΕΛΕΟΣ
ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ PLEXTOR
Εικόνα

Άβαταρ μέλους
21century
Moderator

Δημοσ.: 9521
Εγγραφη: 4-8-2005, 23:32

Δημοσίευσηαπό 21century την 10-1-2009, 20:36

Καλό είναι να μην αγοράζετε πάντα προιόντα μεγάλης αξίας γιατί μπορει να ταλαιπωρηθείτε αλλά εξαρτάται απο την περίπτωση. Στην φδική μου δεν δουλευε το 1 απο τα 2 ασύρματα ποντίκια της Logitech, πήγαν στο e-shop point και μετά απο μέρες έστειλαν καινούργιο και ειδοποίηση με γραπτο μήνυμα και μειλ. Πάντως οι τεχνικοί συνήθως ελέγχουν το προιόν αν όντως και σε ποιο βαθμό υφίσταται προβλημα... 8)
http://www.freegr.gr - Πόρταλ για χρήστες pc.
Tech Blog http://freegr.blogspot.com

Επόμενο

Επιστροφή στην Η αποθήκευση

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση : Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης